top of page
  • anoukgerritsen

Update 4 - Even bijkletsen!

Grüssie! Daar zijn we weer met een nieuwe update. Ik weet nog dat de vorige post eindigde met de woorden 'de volgende update zal een stuk sneller komen, want we doen zoveel dat ik het anders allemaal niet meer weet'. Nou dat is niet helemaal gelukt haha. In deze update praten we jullie helemaal, want er is veel veranderd de afgelopen maanden!

De reden dat deze update zo lang heeft geduurd, is dat Anouk vanaf 1 april fulltime aan het werk is! Ik werk in de bakkerij Motto Brot en verkoop hier 5 dagen per week de heerlijkste broodjes, maak koffies en cocktails en bedien de mensen die heerlijk op het terras genieten van deze broodjes en drankjes. Werken in een bakkerij betekent ook vaak vroeg beginnen. Dat was in het begin soms best wel pittig, maar alles went haha. Wel merkte ik vooral in het begin, dat ik door het vroege opstaan, de nieuwe taal en werkzaamheden en lange dagen staan erg moe was na een werkdag. Vandaar dat er even geen blogs online zijn gekomen. Maar inmiddels zit ik helemaal lekker in het werkritme en heb ik aan het einde van de dag wat meer energie over, én we hebben heeeeel veel leuke dingen gedaan de afgelopen tijd, dus komen er zeker weer blogs online binnenkort.

Stijn heeft het nog heerlijk naar zijn zin op zijn werk. Hij heeft de afgelopen tijd verschillende trainingen gevolgd en is helemaal ingeburgerd op zijn werk. En hij woont sinds kort ook nog eens ontzettend dicht bij zijn werk. Want; WE ZIJN VERHUISD! Na 5 maanden wonen in een hotel was het dan eindelijk zover, we hebben een appartement gevonden in Wenen!

Het was nog best een zoektocht om een geschikt appartement te vinden, want we wilden niet te ver buiten de stad, voldoende groen om ons heen, mogelijkheid om buiten te zitten in de zomer én ook nog graag onze auto parkeren in de buurt. En dat allemaal vinden in een woning valt in de stad niet mee haha. Maar het is ons gelukt! We hebben een heerlijke woning gevonden op de 24e verdieping met prachtig uitzicht. Op dit moment zit ik vanaf ons barretje (die we zelf hebben geklust) aan het raam deze blog te typen met geweldig uitzicht.

We hebben op dit moment nog maar weinig spullen, want deze zijn nog in Nederland. We hebben onze kleren, slapen op een luchtbed, camping stoeltjes en camping tafel, we hebben wat basis spulletjes voor in de keuken en hebben een nieuwe bank gekocht (de bank uit Nederland paste niet in de lift, en om iemand nou 24 etages met een bank naar boven te laten lopen vonden we ook zo lullig 😂). We zijn dus eigenlijk van het leven in een hotel, naar het leven op een camping gegaan. Wel een luxe camping inclusief zwembad, dus dat is nogal een upgrade. 😁

We zullen eind juni naar Nederland komen om al onze spulletjes in te pakken en ze te verhuizen naar Oostenrijk. Maar op dit moment genieten we al heel erg van de ruimte die we hebben in onze woning en zijn we druk aan het schilderen zodat de woning helemaal klaar is als onze meubels komen en we dan écht kunnen gaan genieten van onze nieuwe woning.


We zijn zo blij met de woning die we hebben gevonden en hebben het heel erg naar ons zin samen hier in Wenen. De stad is zo ontzettend veelzijdig. Je hebt winkels, terrasjes, restaurantjes, koffietentjes, maar ook veel groen, natuur, bergen en water. We ontdekken nog steeds iedere dag nieuwe mooie plekjes in en rondom de stad en ik weet ook zeker dat we ons de komende tijd niet gaan vervelen hier.

Tussen het verhuizen en ontdekken van de stad, hebben we ook al regelmatig tourguide kunnen zijn in deze stad. We hebben al zoveel bezoek mogen ontvangen. Familie, vrienden, collega's, het is iedere keer weer genieten om samen te zijn met mensen uit Nederland en vooral genieten om trots te laten zien waar we wonen, werken en wat onze favoriete plekjes zijn. En hoe vaak we ook de oude binnenstad, de Karlskirche of Schloss Schönbrunn bezoeken, het blijft iedere keer weer een feestje.

De komende tijd hier staat in het teken van nog een klein beetje klussen in ons appartement, naar Nederland om spullen in te pakken en te verhuizen, zwemmen in het zwembad op ons dakterras en vooral nog meer genieten. Wenen in de zomer is toch wel extra genieten, want wat wordt deze stad een andere stad als de zon schijnt!


Dankjewel voor het lezen en tot de volgende update en deze zal niet meer zo lang op zich laten wachten als deze update! 😁


Liefs, Stijn en Anouk




18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page