top of page
  • anoukgerritsen

Skiën in Oostenrijk, onze tips! 🎿⛷️

Skiën, je bent ermee opgegroeid of niet, wij zijn het allebei wel haha! En daarom maken we nu heel graag gebruik van het feit dat we in Oostenrijk wonen tussen, dichtbij de bergen! 🏔️



Aangezien het vanuit Wenen goed te doen is om een weekend te gaan skiën, hebben we daar vorig jaar en dit jaar veel gebruik van gemaakt en hebben we veel skigebieden getest! ⛷️ En wij laten jullie natuurlijk graag weten wat we ervan vonden! 💘


We zijn vorig jaar 2 weekenden wezen skiën en dit jaar 3. We zoeken steeds een goedkoop hotel/b&b in de buurt van een skigebied en rijden dan met de auto een klein stukje naar de pistes. Ook zorgen we dat we tussen wat meer gebieden in zitten, zodat we iedere dag ergens anders kunnen skiën.


Goed, genoeg gekletst, op naar de gebieden:


Obertauern

Dit is echt 100% onze favoriet! 🥹 We zijn er dit jaar dan ook 2x een dag geweest. Het dorp Obertauern ligt op 1630 meter hoogte waardoor het hier heel sneeuwzeker en het echt een winterwonderland is. Het hoogste punt is op 2313 meter en de uitzichten zijn waanzinnig. Ook heb je veel afwisseling in pistes tussen blauw, rood en zwart en heb je bij veel liften de mogelijkheid om te kiezen of je 'makkelijker' of 'moeilijker' naar beneden gaat. En last but zeker not least: je hebt hier heel veel leuke tentjes onderweg om lekker te eten en te drinken op de piste. Het gebied is heel breed, dus je kunt echt alle kanten op. Wanneer je hier gaat skiën, probeer dan zeker de Gamsleiten 2 uit! De steilste skiafdaling van de Alpen en zeker leuk om te doen! Top plek wat ons betreft!




Bad Kleinkirchheim

We zijn hier vorig jaar voor het eerst geweest, omdat de oom van Stijn een tweede woning heeft hier in de buurt en we daar op bezoek gingen. We hadden nog weinig gehoord over dit skigebied, maar wij vonden het hier echt top! Dit jaar zijn we er zelfs nog een keer geweest met de familie van Stijn, omdat we het zo leuk vonden. Allebei de keren hadden we stralende zon en was de sneeuwkwaliteit echt top. Je hebt hier 103 km piste en je kunt hier een ronde skiën van de ene berg naar de andere van ongeveer 40 km lang. Onderweg zitten er prachtige tentjes om lekker te lunchen of een heisse choco te drinken. Dit gebied vinden wij erg leuk.


Overnachting: bij familie



Gerlitzen

Ook dit skigebied lag in de buurt van het huis van de oom van Stijn. Dus gingen we hier ook vorig jaar een dag skiën en dit jaar zelfs 2 dagen. Bij de Gerlitzen ski je eigenlijks steeds van dezelfde bergtop naar beneden, maar steeds een andere kant op. Alle liften gaan weer naar boven naar de top en dan kun je steeds aan een andere kant naar het dal terug skiën. Doordat je steeds begint bovenaan een bergtop, zijn de uitzichten echt waanzinnig. Vanaf een kant kun je zelfs de Ossiacher See zien. En ook hier heb je leuke tentjes om lekker te eten en te drinken. Apres ski kennen ze hier niet, maar wij vinden het stiekem ook wel heel lekker om al vroeg de piste op te gaan, lang te skiën en 's avonds heerlijk te relaxen.


Overnachting: bij familie



Flachau

Voor de après ski moet je hier zeker zijn! Wij zijn hier vorig jaar een weekend wezen skiën, omdat het broertje van Stijn hier op vakantie was. Het is ongeveer 3 uurtjes rijden van Wenen, ideaal voor een bezoekje dus. We kwamen 's avonds aan, dus namen gelijk een kijkje in de Hofstadel en we kunnen je zeggen, het is daar errrrug gezellig haha. Stijn was er al eerder geweest, dus wist dit eigenlijk al. ;)

Maar ook het skiën is hier super. Flachau heeft 210 km piste en je kunt heel veel verschillende richting op voor een dagtocht. Wel waren hier heel veel Nederlanders, daar moet je van houden haha.


Overnachting: Sonneck Pension



Schladming

In Schladming kwamen we eigenlijk terecht, doordat we hoorden dat er in een plaats in de buurt, Filzmoos, een evenement was met luchtballonnen. De 'nacht der Ballonnen' heette dit evenement en dit was echt geweldig. Op een groot plein onderaan de berg lagen ik denk wel 30 luchtballonnen uitgestalt, er was muziek, kraampjes met eten en drinken en heel veel gezellige mensen. Om de beurt werden alle luchtballonnen opgeblazen en omdat het donker was, was dit een prachtig gezicht. De luchtballonnen deden nog een muziekshow aan het einde en het was echt ontzettend gezellig.

De ochtend erna kon je met een luchtballon mee de lucht in over de bergen heen. Wij hadden dit niet geboekt, maar gingen skiën op de berg waar de luchtballonnen overheen vlogen. We skieden dus in de ochtend met uitzicht over de bergen en overal luchtballonnen, echt prachtig!

Verder vonden we skiën in Schladming prima, maar niet ontzettend bijzonder. We vonden de prijs van de dagkaarten enorm duur en het grootste deel van de berg lag in de schaduw waardoor je veel in het donker skiet en de pistes een beetje ijzig zijn. Leuk om te zien, maar niet perse voor herhaling vatbaar voor ons.




Bad Hofgastein

Ons laatste ski weekend dit jaar, was in Bad Gastein. We gingen hier het eerste weekend van maart naar toe en het was al een aantal weken erg warm in Oostenrijk. Beetje spannend of we nog konden skiën was het wel. Maar het viel ons niet tegen. De dal afdaling was een drama met veel natte sneeuw en hopen, maar op de berg was de sneeuw nog best wel prima. Je kon hier een leuke ronde skiën en de uitzichten waren super mooi. Ook heb je hier een hangbrug waar je overheen kunt lopen, leuk om te zien.

Het dorp Bad Gastein is in de avond ook een bezoekje waard. Je hebt hier veel leuke restaurantjes en het is een mooi dorpje om doorheen te wandelen.

Omdat het gebied niet zo hoog ligt en daardoor de sneeuw niet zo best was, besloten we maar 1 dag hier te skiën. Maar wie weet gaan we volgend jaar nog wel een keer terug, we vonden het hier in ieder geval wel heel leuk.


Overnachting: Pension Larson



Kaprun/Kitzsteinhorn

Omdat de sneeuw in Bad Gastein dus niet zo top was, besloten we een dag te gaan skiën in Kaprun op de gletsjer. Het was ongeveer een half uurtje rijden vanaf ons pension en er was veel parkeergelegenheid bij het dalstation. Je moet een aantal liften nemen om op de gletsjer (Kitzsteinhorn) te komen, maar dan heb je ook wat. Het is echt prachtig boven op de berg. Hier lag nog zoveel sneeuw, kon je je in het dal echt niet voorstellen. Ook was de kwaliteit van de sneeuw echt top. Je hebt allerlei verschillende pistes, blauw, rood maar ook een mooi zwart stuk. Daarnaast heb je voldoende leuke plekjes om wat te eten en drinken én is Gipfelrestaurant 3000 zeker een bezoekje waard voor het mooie uitzicht.

Je merkte dat het hier wat drukker was, omdat de sneeuw hier een stuk beter was dan in de rest van de omgeving. Maar toch stonden we overal niet lang in de rij om de lift in te gaan. Top plek als je het ons vraagt!


Overnachting: Pension Larson



Dat waren onze ski-trips in Oostenrijk van 2023 en 2024. Hopelijk hebben jullie wat aan onze tips. :) Het skiseizoen zit er helaas weer op, wij kijken nu al weer uit naar volgend jaar! Maar, eerst gaan we lekker met de daktent op pad. Dus wil je onze avonturen niet missen? Houd dan onze insta in de gaten! @daktentventure


Liefs Stijn en Anouk

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page